Wat doen wij? We bieden verkorte trainerscursussen aan voor ex-internationals. In plaats ze van op het gebied van leiderschap op te leiden en een verlengd traject aan te bieden.

‘Ze zijn allemaal genoemd, omdat in het wereldje de mening breed wordt gedragen dat een buitenlandse coach een blamage voor het Nederlandse voetbal zou zijn, ‘een gotspe’ (Telegraaf). Alsof Nederland nog altijd een topland is dat het op eigen kracht kan. Hetzelfde geldt voor de coaching’.

We hebben een van de oudste trainersbestanden van Europa en coaches worden vooral aangesteld op basis van hun ‘voetbalverleden’.

Maar de crux zit hem niet zozeer in een gebrek aan voetbaltechnische kennis; inderdaad onze trainersopleidingen blinken daarin uit en we kunnen ons meten met de beste ter wereld.

Geen volk ter wereld kan zo goed het ‘spelletje uitleggen’ als wij Nederlanders.

Maar de pijn zit heel ergens anders. Ex-profs die zonder noemenswaardige opleiding en ervaring, leiding moeten geven 20 profspelers en uitgebreide staf.

Die geacht worden op basis van ‘voetbalverstand” leiding te kunnen geven, een duidelijke visie te hebben op teamontwikkeling en een ster te zijn in communicatie intern naar de spelers en extern naar media en sponsors.

Oud-spelers waarvoor hun hele voetballeven alle structuur door anderen is neergelegd , die volledig op zichzelf altijd konden focussen, moeten nu plots in staat zijn om in collectief belang te denken.

En aan een eisenpakket voldoen op het gebied van leiderschap waar bij menig bedrijf je jaren van ervaring en opleidingen nodig hebt.

Wat doen wij? We bieden verkorte trainerscursussen aan voor ex-internationals. In plaats ze van op het gebied van leiderschap op te leiden en een verlengd traject aan te bieden.

Daarbij komt dat menig BVO geen enkel plan heeft hoe en in welke vorm coaches te ontwikkelen.

Het probleem is niet Frank de Boer, Mark van Bommel of Philip Cocu . Of alle ander oud-profs die tegen dezelfde problematiek aanlopen. Het zit veel dieper.

Het draait om een visie en structuur voor het ontwikkelen van leiders.

Pas als we echt gaan investeren in leiderschap van de coaches door middel van visie ontwikkeling, structuur en opleiding, kan een achtergrond als oud-speler een meerwaarde zijn.