Selecteer een pagina

Waarom je nog niet een transfer hebt gemaakt naar een grotere club

08 januari 2020 | 0 Reacties

Waarom je nog niet een transfer hebt gemaakt naar een grotere club

Hoe maak ik de volgende stap naar een grotere club ? Waar word ik beter als speler , verdien ik meer geld en gaat mijn transferwaarde omhoog?

Elke speler wil zich verbeteren

Bijna elke profspeler heeft de ambitie om gedurende zijn carrière zich te verbeteren. Maar lang niet iedereen lukt het om daar te komen waar die wilt zijn. Dat is frustrerend voor veel spelers en al helemaal je alle goede bedoelingen niet tot resultaat ziet leiden. De meeste spelers willen heel graag maar weten niet hoe door hun mentale barrière heen moeten breken.

2 redenen waarom niet het maximale eruit wordt gehaald

Gebrek aan ontwikkeling heeft 2 hoofdredenen:

1. Je hebt je plafond bereikt en kan gewoonweg niet beter , de rek is eruit.

2. De potentie is volop aanwezig , maar je weet niet hoe je die laatste 20% aan kwaliteit kan activeren. Het verschil of je een goede of een top carrière doormaakt.

Die laatste groep is veel groter dan de 1e groep. De ongebruikte mogelijkheden zitten vaak niet zozeer in het fysieke of voetbaltechnische gedeelte.

De grootste vooruitgang kan worden geboekt met het verbeteren van je mindset. Het ongebruikte deel van je mentale capaciteiten.

Waarom is het zo moeilijk daar grip op te krijgen?

Dat heeft te maken met een algemene tendens in het voetbal.

De focus ligt meer op wie we willen zijn dan op wat we kunnen doen.

Iemand willen zijn

Met andere woorden we zijn teveel bezig met status, image, persoonlijkheid en veiligstellen van onze positie. Dat brengt met zich mee dat de blik naar binnen gericht is en we uit alle macht niet willen verliezen wat we al hebben. Echter dat geeft ook het effect dat progressie tot stilstand komt.

Maar om iemand te willen zijn moet je eerst iets kunnen betekenen. Eerst iets doen wat een ander nog niet gedaan heeft.

Of het nou gaat om de meeste doelpunten, beste verdedigende acties , meeste intercepties of grootste loopvermogen. Alles valt of staat met je grenzen te verleggen. Om je daarin je kunnen onderscheiden moet je meer willen doen dan je teamgenoot of concurrent.

Waarom het niet lukt om te focussen

Hoe meer je doet, des te groter de kans op persoonlijk succes. Doen is soms harder werken, meer trainen, beter op je eten letten etc. maar veel maar het is veel vaker precies weten waar je focus moet liggen. Hoe meer je doet(focus hebt), hoe meer je bereikt en dat leidt ertoe dat je iemand wordt.

Als we dit weten waarom lukt het dan niet om onze focus meer richten op wat we kunnen doen in plaats van wie we willen zijn.

Mentale Blokkades

Er zijn altijd mentale blokkades, negatieve gedachtes en ervaringen die opspelen. Hoe goed je het ook voor hebt met jezelf. Om dat te veranderen is bijna onmogelijk.

Je kunt jezelf namelijk geen feedback geven, of je blinde vlekken ontdekken, laat staan handvatten geven om dingen te veranderen.

Je hebt een onafhankelijke , kundige sparringpartner nodig je jou ten alle tijden eerlijke feedback durft te geven. Bovendien jou concreet stappen kan laten zetten om je focus optimaal af te stellen en je de kans te bieden het maximale uit je loopbaan te halen.

Vind je Mentor

Wie je dan ook kiest als mentor; of het nou je ouder(s) zijn, je zaakwaarnemer, een vriend of vertrouwenspersoon, het is jouw voetbalcarrière. Het is maar een kans die je krijgt om er wat van te maken. Het is aan jou om de volgende stap te zetten.

Vertrouwelijk verder praten of meer weten?

Website : https://www.bramverbruggen.com/

Email: bram@bramverbruggen.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − vijftien =

× Hoe kan ik je helpen?